Olivenolje

Grekerne har dyrket oliven i flere tusen år og Hellas er blant en av verdens største eksportører av oliven og olivenolje. Den greske olivenoljen er kjent for sin meget høye kvalitet og usøkte smak.

Vi i Gresk gourmet har utlukkende satset på mindre produsenter som tilbyr kaldpresset ekstra jomfruolje og økologisk jomfruolje med kvalitetsbetegnelsene PDO (Protected Designation of Origin) og PGI (Protected Geographical Indication). Våre produsenter bruker de de kjente oliventypene : Koroneiki og Kalamoun, disse blir håndplukket før de modnes noe som gir våre Oljer et meget lavt syreinnhold.

Vi lagerfører et bredt utvalg av Gresk jomfru olivenolje i fra de mest kjente områdene i Hellas som, Kalamata og Lakonia (Pellopinossos), Chania og Sitia (Kreta),Chalkida (Evia).

Olivenolje brukes til alt innen matlaging som f.eks. : tilbehør til salater, dressinger og sauser, til steking og marinering av fisk og kjøtt, til baking (søtsaker) med mer.